Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

SOS "TYŚIĄCA WYSP"

Sos na bazie majonezu i ketchupu. Idealny do sałatek, kanapek, pieczonego kurczaka, grilowanych mięs, frytek, pizzy czy nuggetsów oraz Tych, którzy nie przepadają za ostrymi smakami. W mojej kuchni przygotowywany odkąd pamiętam, najczęściej używany jako dodatek do Sałatki Cezar. Sos jest bardzo smaczny i banalnie prosty w wykonaniu.


Składniki:
  • 4 duże łyżki majonezu 
  • 2 łyżki pikantnego, dobrego ketchupu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego (można zastąpić sokiem z cytryny)
  • 1 łyżeczka drobnego cukru
  • szczypta soli i pieprzu cayenne



Przygotowanie:
W miseczce za pomocą łyżki lub trzepaczki mieszamy majonez z ketchupem, cukier i ocet jabłkowy. Składniki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem sos odstawić na kilka minut, by się przegryzł.
Gotowe!



Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz