Składniki:
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 50 minut.
Można wykonać papryki różnego koloru, wtedy będą się pięknie prezentować na talerzu. Można podawać z ketchupem z cukinii. PYCHA!!
- 3 duże papryki,
- 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego (kurczak lub indyk),
- 2 cebule,
- 30 dag pieczarek,
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek.
Rozgrzewamy na patelni kilka kropel oliwy z oliwek. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na oliwę. Czekamy aż się zeszkli. Do cebuli wrzucamy pokrojone pieczarki i
razem chwilę podsmażamy. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem.
W misce rozdrabniamy mięso i dodajemy do niego podsmażoną cebule z
pieczarkami. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę
pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawimy solą i pieprzem
do smaku i znów mieszamy.
Odcinamy górę papryki i usuwamy nasiona ze środka. Nakładamy farsz do
środka i układamy paprykę w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 50 minut.
Można wykonać papryki różnego koloru, wtedy będą się pięknie prezentować na talerzu. Można podawać z ketchupem z cukinii. PYCHA!!