Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Pieczona papryka faszerowana

   Składniki:

  • 3 duże papryki,
  • 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego (kurczak lub indyk),
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki,
  • oliwa z oliwek.
Wykonanie:
Rozgrzewamy na patelni kilka kropel oliwy z oliwek. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na oliwę. Czekamy aż się zeszkli. Do cebuli wrzucamy pokrojone pieczarki i razem chwilę podsmażamy. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem.
W misce rozdrabniamy mięso i dodajemy do niego podsmażoną cebule z pieczarkami. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawimy solą  i pieprzem do smaku i znów mieszamy.
Odcinamy górę papryki i usuwamy nasiona ze środka. Nakładamy farsz do środka i układamy paprykę w naczyniu żaroodpornym. 

Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 50 minut.


Można wykonać  papryki różnego koloru, wtedy będą się pięknie prezentować na talerzu. Można podawać z ketchupem z cukinii. PYCHA!!


Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz