Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Składniki:  
- 360 g jogurtu naturalnego (dwa małe jogurty) 
- 3 jajka 
- 1 szklanka cukru 
- cukier waniliowy 
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka oleju 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
- brzoskwinie z puszki (około 6 połówek)


Wykonanie:

Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Zmniejszyć obroty miksera i dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, a na samym końcu jogurt. Całość zmiksować.
Ciasto przelać do formy 22x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki brzoskwiń. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone. 


Smacznego - Ula

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz