Składniki:
- 360 g jogurtu naturalnego (dwa małe jogurty)
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- brzoskwinie z puszki (około 6 połówek)
Wykonanie:
- 360 g jogurtu naturalnego (dwa małe jogurty)
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 3 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- brzoskwinie z puszki (około 6 połówek)
Wykonanie:
Całe
jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Zmniejszyć obroty miksera i dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, a na
samym końcu jogurt. Całość zmiksować.
Ciasto przelać do formy 22x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki brzoskwiń. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.
Smacznego - Ula