Sezon truskawkowy w pełni... Cena już też przystępna, więc dzisiaj u mnie wszystko z truskawkami. Na deser też truskawki na ciepło w postaci banalnej tarty na cieście francuskim...
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- budyń waniliowy
- mleko
- 30 dag truskawek
Wykonanie:
Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim. Ciasto nakłuwamy widelcem. Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu, odstawiamy do schłodzenia. Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki lub ćwiartki truskawek.
Całość wkładamy do piekarnika na 25 min 180 stopni.
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- budyń waniliowy
- mleko
- 30 dag truskawek
Wykonanie:
Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim. Ciasto nakłuwamy widelcem. Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu, odstawiamy do schłodzenia. Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki lub ćwiartki truskawek.
Całość wkładamy do piekarnika na 25 min 180 stopni.
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Smacznego - Ula