Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Szybka tarta z truskawkami

Sezon truskawkowy w pełni... Cena już też przystępna, więc dzisiaj u mnie wszystko z truskawkami. Na deser też truskawki na ciepło w postaci banalnej tarty na cieście francuskim...

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- budyń waniliowy
- mleko
- 30 dag truskawek


Wykonanie:
Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim. Ciasto nakłuwamy widelcem. Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu, odstawiamy do schłodzenia. Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki lub ćwiartki truskawek. 
Całość wkładamy do piekarnika na 25 min 180 stopni.
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą. 





Smacznego - Ula

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz