Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- gotowa, kolorowa mrożonka warzywna
- 1-2 cebule
- 200g ryżu arborio
- zioła prowansalskie
- 2 żabki czosnku
- żółty ser lub parmezan
- oliwa z oliwek
- lampka białego wina wytrawnego
- 2,5 szklanki bulionu warzywnego
- ulubiona przyprawa do kurczaka
- pieprz ziołowy
- 4 łyżki śmietany
- sól
- łyżka masła
- curry i kurkuma
- natka pietruszki
Wykonanie:
Całość podlewamy pozostałym bulionem, dokładnie mieszamy do połączenia składników i dusimy przez kolejne 3 do 5 minut. Pod koniec smażenia dodajemy żółty ser, śmietanę oraz masło. W razie potrzeby doprawiamy. (Ja żółty ser pominęłam dekorując danie przed podaniem tartym parmezan i natką pietruszki). Smacznego!