Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Makaron kokardki z pesto bazyliowo-szpinakowym

Składniki:

  • makaron kokardki (farfalle) - 500g
  • seler naciowy - 2 gałązki
  • por (biała część)
  • mały słoiczek zielonych oliwek (opcjonalnie)
  • pęczek bazyli
  • szpinak w liściach 150g
  • ser feta - ok. 50g 
  • 10 szt pomidorów suszonych w zalewie
Wykonanie pesto:
Bazylię i szpinak myjemy, dodajemy 5 suszonych pomidorów z zalewą oraz ser feta. Wszystko razem miksujemy blenderem na jednolitą masę. 

                                                         Rada! Gdy mam mało czasu,
           albo nie mam składników na pesto,
           korzystam z gotowego pesto 
           DEVELEY alla Genovese 




Wykonanie dania:
Makaron gotujemy al dente. Na patelni dodajemy dwie łyżki oliwy z zalewy z pomidorów suszonych, wrzucamy pokrojonego w plasterki pora i seler naciowy. Gdy warzywa się zarumienią dodajemy makaron, (pokrojone w plasterki oliwki), i resztę pomidorów suszonych pokrojonych w kostkę. Mieszamy całość i dodajemy pesto. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. 


Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz