Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym

Składniki:
  2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  3 łyżki miodu wielokwiatowego
  2 ząbki czosnku
  1/2 łyżeczki chili pieprz cayenne
  sok z połowy cytryny






Wykonanie:
Do naczynia wlać miód, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę mielonej, paprykę chili i sok z połowy cytryny. Wszystko razem wymieszać. Polędwiczki opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Obsmażyć z każdej strony na patelni, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Piec w piekarniku z włączonym termoobiegiem w temperaturze 170°C przez około 45 minut.

 Można podawać z młodymi ziemniakami i surówką.

Polecam - Ula

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz