Składniki:
2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
3 łyżki miodu wielokwiatowego
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki chili pieprz cayenne
sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Do naczynia wlać miód, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę mielonej, paprykę chili i sok z połowy cytryny. Wszystko razem wymieszać. Polędwiczki opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Obsmażyć z każdej strony na patelni, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Piec w piekarniku z włączonym termoobiegiem w temperaturze 170°C przez około 45 minut.
Można podawać z młodymi ziemniakami i surówką.
2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
3 łyżki miodu wielokwiatowego
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki chili pieprz cayenne
sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Do naczynia wlać miód, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę mielonej, paprykę chili i sok z połowy cytryny. Wszystko razem wymieszać. Polędwiczki opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Obsmażyć z każdej strony na patelni, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Piec w piekarniku z włączonym termoobiegiem w temperaturze 170°C przez około 45 minut.
Można podawać z młodymi ziemniakami i surówką.
Polecam - Ula