Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Łosoś pieczony z fasolką szparagową

Składniki:
  • 4 filety z łososia (każdy po około 200g)
  • sok z cytryny
  • pieprz i sól
  • pieprz kolorowy
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 szkl ryżu
  • kurkuma
  • zielona i żółta fasolka szparagowa
  • łyżka masła 
  • zioła prowansalskie





Wykonanie:
Łososia umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć solą, oprószyć pieprzem i obficie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 min. naczynie żaroodporne skropić oliwą. Układać w nim nasze filety i zapiekać w piekarniku przez około 20 min w temp. 190-200 stopni.
Fasolkę szparagową umyć i wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować do miękkości. Gotową odcedzić, dodać masło i zioła. Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie z kurkumą (da nam ona świetny aromat, smak i żółty kolor). Gotowego łososia podać w towarzystwie ryżu i fasolki. Mniami

Polecam Marzena

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz