Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Ogórki po żydowsku

Składniki:

Składniki nie są sprecyzowane w ilościach, bo wszystko zależy jak dużo mamy ogórków.
  • ogórki (mogą być duże, ja wykorzystuję te przerośnięte)
  • koper suszony
  • czosnek
  • cebula
  • marchew
Składniki zalewa:
  • 3 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • ziele angielskie 
  • kilka liści laurowych
Wykonanie:
Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 4 części (w słupki), włożyć do słoików. Do każdego słoika dodać koper, 2 ząbki czosnku, plaster cebuli, kilka plasterków marchwi. 
Zalewę zagotować i wystudzić. Chłodną zalewą zalać ogórki. Pasteryzować ok 10 min.



Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz