Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 4 łyżki mąki krupczatki
- 3-4 łyżeczki przyprawy curry
- sól, pieprz
Wykonanie:
Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jeżeli płaty filetowe są duże najlepiej przekroić je na dwa mniejsze. Możemy użyć też kostek filetowych z dorsza lub każdej innej ulubionej ryby. Osuszone filety opruszyć delikatnie solą i pieprzem. W miseczce wymieszać mąkę z curry.
Filety rybne obtaczać w mące z curry i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym. Polecam jako danie Wigilijne.
- 4 filety z dorsza
- 4 łyżki mąki krupczatki
- 3-4 łyżeczki przyprawy curry
- sól, pieprz
Wykonanie:
Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jeżeli płaty filetowe są duże najlepiej przekroić je na dwa mniejsze. Możemy użyć też kostek filetowych z dorsza lub każdej innej ulubionej ryby. Osuszone filety opruszyć delikatnie solą i pieprzem. W miseczce wymieszać mąkę z curry.
Filety rybne obtaczać w mące z curry i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym. Polecam jako danie Wigilijne.