Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Dorsz w curry

Składniki:
- 4 filety z dorsza 
- 4 łyżki mąki krupczatki
- 3-4 łyżeczki przyprawy curry
- sól, pieprz

Wykonanie:
Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jeżeli płaty filetowe są duże najlepiej przekroić je na dwa mniejsze. Możemy użyć też kostek filetowych z dorsza lub każdej innej ulubionej ryby. Osuszone filety opruszyć delikatnie solą i pieprzem. W miseczce wymieszać mąkę z curry.



Filety rybne obtaczać w mące z curry i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym. Polecam jako danie Wigilijne. 

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz