Składniki: około 30 szt
- 200 g miękkiego masła
- 100g miękkiej margaryny do pieczenia
- 100g cukru pudru
- 300 g mąki pszennej
- 150g mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Na stolnicy przesiać mąkę pszenną. Dodać na stolnicę cukier puder, mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać na stolnicy, dodać posiekane na drobno masło i margarynę. Z wszystkich składników ugniatamy ciasto kruche w kulkę. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 170stopni. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 0,5cm. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż będą lekko złote.
Dekorować lukrem lub polewą
czekoladową i ozdabiać dostępnymi
w każdym sklepie perełkami,
pisakami itp.
- 200 g miękkiego masła
- 100g miękkiej margaryny do pieczenia
- 100g cukru pudru
- 300 g mąki pszennej
- 150g mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Na stolnicy przesiać mąkę pszenną. Dodać na stolnicę cukier puder, mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać na stolnicy, dodać posiekane na drobno masło i margarynę. Z wszystkich składników ugniatamy ciasto kruche w kulkę. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 170stopni. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 0,5cm. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż będą lekko złote.
Dekorować lukrem lub polewą
czekoladową i ozdabiać dostępnymi
w każdym sklepie perełkami,
pisakami itp.