Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Pieczony filet z indyka

Składniki:
- filet z indyka (około 1kg)
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- pół łyżeczki bazylii
- 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
- 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- mała pokrojona w kostkę cebula
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1/3 łyżeczki soli
- sok z połowy cytryny
- 1/3 łyżeczki majeranku
- 1/3 łyżeczki kurkumy

Wykonanie:
 Filet umyć, osuszyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować marynatę dodając do oliwy przyprawy wymienione w składnikach. 

 

Wsmarować równomiernie w fileta i wstawić do lodówki na 30 min.
 


Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stopni i piec około 40 minut pod przykryciem. Następnie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30 minut.




Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz