Składniki dla 2 osób:
- 200g makarony pełnoziarnistego Tagiatelle
- 200g pieczarek
- 250g mrożonego szpinaku
- ok. 100g sera feta
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- sól, pieprz, bazylia
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Fasolę odcedzamy.Czosnek i cebulę siekamy na
drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę i czosnek.
Delikatnie podsmażamy.Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy sól i pieprz i odparowujemy wodę.
Dodajemy szpinak i całość podsmażamy, co jakiś czas mieszając.
Wsypujemy fasolę i bazylię do smaku. Całość chwilę podgrzewamy.
Następnie wrzucamy ser i całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mieszamy makaron z sosem i wykładamy na talerze.
- 200g makarony pełnoziarnistego Tagiatelle
- 200g pieczarek
- 250g mrożonego szpinaku
- ok. 100g sera feta
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- sól, pieprz, bazylia
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Fasolę odcedzamy.Czosnek i cebulę siekamy na
drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę i czosnek.
Delikatnie podsmażamy.Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy sól i pieprz i odparowujemy wodę.
Dodajemy szpinak i całość podsmażamy, co jakiś czas mieszając.
Wsypujemy fasolę i bazylię do smaku. Całość chwilę podgrzewamy.
Następnie wrzucamy ser i całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mieszamy makaron z sosem i wykładamy na talerze.