Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Tagiatelle ze szpinakiem i fasolą

Składniki dla 2 osób:
- 200g makarony pełnoziarnistego Tagiatelle
- 200g pieczarek
- 250g mrożonego szpinaku
- ok. 100g sera feta
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- sól, pieprz, bazylia

Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Fasolę odcedzamy.Czosnek i cebulę siekamy na 
drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę i czosnek.
Delikatnie podsmażamy.Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy sól i pieprz i odparowujemy wodę. 

 


Dodajemy szpinak i całość podsmażamy, co jakiś czas mieszając. 






 

Wsypujemy fasolę i bazylię do smaku. Całość chwilę podgrzewamy.









Następnie wrzucamy ser i całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.








 


Mieszamy makaron z sosem i wykładamy na talerze.


Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz