Składniki:
Następnie przełożyć do garnka z wywarem drobiowym i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kaszę jaglaną i gotować przez 15 minut. Z wywaru drobiowego pozostawić ćwiartkę, obrać z niej mięso i pokroić na drobne kawałki do zupy.
Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.
Smacznego - Ula!!
- 1 litr bulionu na ćwiartce z kurczaka
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 3 średnie ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 0,5 selera
- 2 laski selera naciowego
- 1 łyżka - masła
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Wykonanie:
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Seler naciowy pokroić na drobne półkrążki, a ziemniaki w niewielką kostkę. Pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni
rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się zrumienią, dodać
resztę warzyw korzennych i podsmażać przez chwilę. Następnie przełożyć do garnka z wywarem drobiowym i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kaszę jaglaną i gotować przez 15 minut. Z wywaru drobiowego pozostawić ćwiartkę, obrać z niej mięso i pokroić na drobne kawałki do zupy.
Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.
Smacznego - Ula!!