Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Zupa z kaszą jaglaną

Składniki:
  • 1 litr bulionu na ćwiartce z kurczaka
  • 4 łyżki  kaszy jaglanej
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 średnie ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 0,5 selera
  • 2 laski selera naciowego
  • 1 łyżka - masła
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji 
Wykonanie:
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Seler naciowy pokroić na drobne półkrążki, a ziemniaki w niewielką kostkę. Pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się zrumienią, dodać resztę warzyw korzennych i podsmażać przez chwilę. 

Następnie przełożyć do garnka z wywarem drobiowym i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kaszę jaglaną i gotować przez 15 minut. Z wywaru drobiowego pozostawić ćwiartkę, obrać z niej mięso i pokroić na drobne kawałki do zupy.

 Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

Smacznego - Ula!!

Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz