Składniki:
- 4 kabanosy wieprzowe
- laska dobrej wiejskiej kiełbasy
- 15 plastrów szynki konserwowej
- ser mozzarella (jedna kulka)
- 2 pomidory
- zielone oliwki
- chleb typu pumpernikiel
- 3 plastry 5mm żółtego sera
- biały serek naturalny 250g
- 3-4 ząbki czosnku
- bazylia
- szczypta soli i pieprzu
- wykałaczki
Wykonanie:
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać wraz z serkiem i bazylią. Doprawić. Kromki z chleba podzielić na prostokąty o szerokości około 3-4cm. Na każdy plaster szynki wyłożyć czosnkowy serek i zwinąć w rulonik. Ser żółty podzielić na niewielkie prostokąciki (jak do koreczków) a kabanosy na kilka mniejszych części. Na każdej kromce chleba położyć - wbić na wykałaczkę rulonik szynki z serem czosnkowym, żółty ser, kabanos i oliwkę. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Tak przygotowane koreczki układać na talerzu. Kiełbasę, pomidory oraz ser mozzarella pokroić w plastry i dołożyć do koreczków. Raz dwa i Gotowe