Printfriendly

.

Ula i Marzena. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Witamy! Zapraszamy w nasze skromne progi i życzymy smacznego oglądania. Ula i Marzena

Półmisek wędlin na każdą okazję

Składniki:
  • 4 kabanosy wieprzowe 
  • laska dobrej wiejskiej kiełbasy 
  • 15 plastrów szynki konserwowej 
  • ser mozzarella (jedna kulka) 
  • 2 pomidory  
  • zielone oliwki 
  • chleb typu pumpernikiel 
  • 3 plastry 5mm żółtego sera 
  • biały serek naturalny 250g 
  • 3-4 ząbki czosnku 
  • bazylia 
  • szczypta soli i pieprzu 
  • wykałaczki



Wykonanie:
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać wraz z serkiem i bazylią. Doprawić. Kromki z chleba podzielić na prostokąty o szerokości około 3-4cm. Na każdy plaster szynki wyłożyć czosnkowy serek i zwinąć w rulonik. Ser żółty podzielić na niewielkie prostokąciki (jak do koreczków) a kabanosy na kilka mniejszych części. Na każdej kromce chleba położyć - wbić na wykałaczkę rulonik szynki z serem czosnkowym, żółty ser, kabanos i oliwkę. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Tak przygotowane koreczki układać na talerzu. Kiełbasę, pomidory oraz ser mozzarella pokroić w plastry i dołożyć do koreczków. Raz dwa i Gotowe






Pokaż komentarze: lub

0 komentarze :

Prześlij komentarz